Om oss

Vår mission är att ständigt utveckla skandinavisk gastronomi. Att dela kunskap och inspiration till alla som är intresserade av gastronomi och mathantverk.

Vårt etos

Vi lever för det gastronomiska hantverket och tror att kunskap kring mat är en grundläggande förutsättning för större ansvarstagande för vad du äter. Genom en inspirerande och utbildande plattform för gastronomi och mathantverk vill vi göra den kunskapen tillgänglig för alla. 

Vår mission är att ständigt utveckla skandinavisk gastronomi. Att dela kunskap och inspiration till alla som är intresserade av gastronomi och mathantverk, och tillsammans skapa hållbara förutsättningar och vara en positiv och progressiv kraft inom allt det som rör vår mat. Alla ska ha full kunskap över den mat man har på tallriken framför sig. 

Hela vår omvärld påverkas av vad vid äter. Genom att sprida vår syn på gastronomi och mathantverk vill vi förbättra framtiden för oss och vår planet.

Foodstock är mötesplatsen för matälskare av alla former

Vår ambition fortsätter att vara att skapa aktiveringar och upplevelser som berättar om matens historia, nutid och kulturanknytning. Berättar om tekniker som genom kultur och tradition följt med människans egen utveckling.

Vi vill visa upp den skandinaviska matens rikedom och dess starka koppling till naturen och det vilda ursprunget. Samtidigt vill vi ge plats till internationella mathantverk som växt fram över tid på andra platser med annorlunda förutsättningar.

Tankar, tekniker och tillvägagångssätt

De olika aktiveringarna inom Foodstock är lika mycket nöjesfält som universitet. Dit kommer vi för att njuta, häpnas och utmana oss själva tillsammans med hängivna och professionella utövare av olika mathantverk. Där smaker, platser, råvaror och människor ska väcka en nyfikenhet, passion och ge dig kunskap som på riktigt låter dig uppleva det du äter och dricker.

Vi vill bjuda in till ett äventyr där du som gäst får uppleva och delta i arbetet bakom den färdiga rätten. Antingen som ren åskådare eller som en extra hand i de processer som ligger till grund för att förädla och laga enastående mat.

I dag skapas fantastisk mat av en blandning av ambitiösa matlagare. Alltifrån professionella kockar med topprestauranger som sin spelplan, till hängivna amatörkockar med hemmet och familjen som bas för sina gastronomiska utsvävningar.‍

Genom att belysa hantverket vill vi hylla resan fram till målet och ge den samma utrymme som den färdiga tallriken.

Inspirerande och utbildande gastronomiupplevelser med fokus på hantverket och råvaran bakom den färdiga rätten​.

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.