Foodstock Academy

Foodstock Academy kallar vi vårt kunskapsfokuserade ben som primärt hittas online på olika plattformar. Här delar vi inspirerande och utbildande material från Foodstock tllsammans med våra ambassadörer och samarbetspartners med fokus kring gastronomi och mathantverk. 

Craft Classes 

Ett digitalt programformat där vi lyfter och delar kunskap om olika intressanta ämnen, tillsammans med olika intressanta profiler, producenter och personer. Här får du på ett lättsamt sätt lära mer och inspireras - ibland genom djupdykningar i särskilda ämnen, ibland genom mer hands-on-fokuserade och lärorika inslag. Både inom ren matlagning, och andra närliggande hantverk och områden. 

Master Class 

Våra master Classes riktar sig till dig som på en högre nivå vill lära och samtala om olika mathantverk och processer samt bidra till att driva den gastronomiska agendan framåt genom idé- och kunskapsdelning. Master Class finns både som ett digitalt programformat samt som fysiska workshops och seminarietillfällen och ska vara ett ständigt aktuellt forum för alla mathantverksintresserade. 

Kitchen Talks

Vi tror att de verkligen betydelsefulla samtalen och starkaste minnena skapas i köket. Har du någon gång varit på en middag, fest eller annan tillställning tror vi att du håller med om detta. Det är här vi kryper in under den tillrättalagda ytan och öppnar upp för en intimare dialog. Allt ifrån lättsamma samtal medan marängen vispas, till filosofiska och ifrågasättande diskussioner på småtimmarna. Det är vid köksbordet vi slår oss ner för att diskutera ämnen av vikt, och det är runt matbordet många glädjefyllda minnen skapas.  

Kitchen talks är vårt programformat med just det i åtanke. Vi vill bjuda in dig som tittare att, likt flugan på väggen, ta del av samtal mellan intressanta gäster och profiler. I köket samlas dessa för att diskutera livet, gastronomi, branschen, passioner, utveckling och mer på ett avkopplat och intimt sätt.  

Foodstock Podden 

En lättsam samtidspod med Mattias Kroon kring ett urgammalt ämne – Mathantverk.  

Hur påverkas vår mathistoria, samtid och framtid av integrationen, popkulturen, arvet, staden, naturen, klimatet och internet? Vi pratar om mat idag ur olika perspektiv, med intressanta gäster från olika sammanhang och hör om deras syn på ämnen kopplat till mathantverk och gastronomi. 

Frågan att besvara – vad är mathantverk egentligen? Hur hör det överhuvudtaget hemma 2021 och framåt? Kan det till och med vara lösningen på några av våra stora samtidsproblem 

Podcasten görs tillsammans med lifestyle-magasinet Café och hittas på alla ordinarie pod-plattformar.  

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.