Om Foodstock – Foodstock Festival

Från föda till
‍förädlad konst

Vår ambition är att skapa en festival som berättar om matens historia, nutid och kulturanknytning.

Berätta om tekniker som genom kultur och tradition följt med människans egen utveckling. Med hjälp av nya generationer och deras synvinklar så har tekniken anpassats och uppgraderats för att bli relevant i modern tid.

Vi vill visa upp den nordiska matens rikedom och dess starka koppling till det vilda ursprunget.

Samtidigt vill vi ge plats till internationella mathantverk som växt fram över tid på andra platser med annorlunda förutsättningar.

Tankar, tekniker och tillvägagångssätt

Vi vill bjuda in till ett äventyr där du som gäst får uppleva och delta i arbetet bakom den färdiga rätten. Antingen som ren åskådare eller som en extra hand i många av de arbetsamma processer som ligger till grund för de tidiga tillvägagångssätt som människan skapat för att förädla och laga enastående mat.

Dagens fantastiska mat skapas av en otrolig blandning av ambitiösa matlagare. Alltifrån professionella kockar med topprestauranger som sin spelplan, till hängivna amatörkockar med hemmet och familjen som bas för deras gastronomiska utsvävningar.

Genom att belysa hantverket vill vi hylla resan fram till målet och ge den samma utrymme som den färdiga tallriken.

Festivalen

Festivalen är lika mycket ett nöjesfält som ett universitet. Dit kommer vi för att njuta, häpnas och utmana oss själva tillsammans med hängivna och professionella utövare av olika mathantverk. Där smaker och människor ska väcka en nyfikenhet, passion och ge dig kunskap som på riktigt låter dig uppleva det du äter. Under två sensommardagar kommer Fjäderholmarna explodera i smaker, dofter och intryck. Vi kallar festivalen för Foodstock och den är vår hyllning till mathantverket.

Kockar & mathantverkare

På frågan om vad vi skulle ta med till en öde ö är svaret; Världens mest intressanta kockar. Och dig. Men kockarna ska inte bara komma för att laga mat, och du ska inte bara komma för att smaka. Istället vill vi skapa ett gastronomiskt och kulturellt utbyte där alla, uppriktigt och helhjärtat, upplever och firar mat. Tillsammans.

Foodstock bjuder in några av världens mest välrenommerade kockar. Några av dem är avancerade entusiaster av mathantverk, andra har både Michelinstjärnor eller topprestauranger.

«Vi älskar känslan av att vara i skapandets mitt, där recepten och idéerna formas till en fröjd av läckerheter för ögat och munnen, den här fantastiska känslan vill vi nu dela med Er!»

Scroll to Top

We use cookies to improve your experience on our site and to show you relevant advertising.