Om Foodstock – Foodstock

Från föda till ‍förädlad konst – Välkommen till Foodstock

Vi lever för det gastronomiska hantverket.

Vår mission är att ständigt utveckla skandinavisk gastronomi. Att skapa kunskap och inspiration till alla som är intresserade av gastronomi och mathantverk, och skapa hållbara förutsättningar för skandinavisk mat i framtiden.

Vi ska utveckla, bevara och sprida kunskap om mathantverk, kultur och råvaror, och tillsammans ska vi vara en positiv och progressiv kraft inom allt det som rör vår mat.

Vi tror att kunskap kring mat är en grundläggande förutsättning för större ansvarstagande för vad du äter. Genom en inspirerande och kunskapsdriven plattform för gastronomi tror vi att vi kan underlätta att göra kunskap om traditioner, kulturen, passionen och hantverket om mat tillgängligt för alla. 

Vår vision är att alla ska ha full kunskap över den mat man har på tallriken framför sig.

Foodstock är mötesplatsen för matälskare av alla former

Vår ambition fortsätter att vara att skapa aktiveringar och upplevelser som berättar om matens historia, nutid och kulturanknytning. Berättar om tekniker som genom kultur och tradition följt med människans egen utveckling.

Med hjälp av nya generationer och deras synvinklar så har tekniken anpassats och uppgraderats för att bli relevant i modern tid.

Vi vill visa upp den nordiska och skandinaviska matens rikedom och dess starka koppling till det vilda ursprunget. Samtidigt vill vi ge plats till internationella mathantverk som växt fram över tid på andra platser med annorlunda förutsättningar. Genom att belysa hantverket vill vi hylla resan fram till målet och ge den samma utrymme som den färdiga tallriken.

De olika aktiveringarna inom Foodstock är lika mycket nöjesfält som universitet. Dit kommer vi för att njuta, häpnas och utmana oss själva tillsammans med hängivna och professionella utövare av olika mathantverk. Där smaker, platser, råvaror och människor ska väcka en nyfikenhet, passion och ge dig kunskap som på riktigt låter dig uppleva det du äter och dricker.

Tankar, tekniker och tillvägagångssätt

Vi vill bjuda in till ett äventyr där du som gäst får uppleva och delta i arbetet bakom den färdiga rätten. Antingen som ren åskådare eller som en extra hand i många av de arbetsamma processer som ligger till grund för de tidiga tillvägagångssätt som människan skapat för att förädla och laga enastående mat.

Dagens fantastiska mat skapas av en otrolig blandning av ambitiösa matlagare. Alltifrån professionella kockar med topprestauranger som sin spelplan, till hängivna amatörkockar med hemmet och familjen som bas för deras gastronomiska utsvävningar.

Genom att belysa hantverket vill vi hylla resan fram till målet och ge den samma utrymme som den färdiga tallriken.

Kockar, producenter & mathantverkare

På frågan om vad vi skulle ta med till en öde ö är svaret; Världens mest intressanta kockar. Och dig. Men kockarna ska inte bara komma för att laga mat, och du ska inte bara komma för att smaka. Istället vill vi skapa ett gastronomiskt och kulturellt utbyte där alla, uppriktigt och helhjärtat, upplever och firar mat. Tillsammans. 

I Foodstocks nätverk vilar många skatter. Dessa skatter vill vi dela med er, och låta er uppleva historian, kulturkopplingen och råvaran i sig i dess ursprungsmiljö. Med grundfokus i Skandinavien vill vi ta chansen att dela med oss av några av våra fantastiska samarbetspartners, destinationer, mat- och smakupplevelser. 

«Vi älskar känslan av att vara i skapandets mitt, där recepten och idéerna formas till en fröjd av läckerheter för ögat och munnen, den här fantastiska känslan vill vi nu dela med Er!»

Scroll to Top

We use cookies to improve your experience on our site and to show you relevant advertising.