newfoodstockdestination – Foodstock

Gastronomifokuserade resor och upplevelser. Upplev nordisk och skandinavisk gastronomi i sin ursprungsmiljö

– Foodstock Destination –

Foodstock Destination

Ånn, Jämtland
25-28 mars 2021

Spela videoklipp
Upplevelse

Foodstock Destination: Ånn, Jämtland
25 - 28 mars 2021

kr25.000
inkl. moms

Detta ingår:

  • Boende på Klocka Gård
  • Fullskalig reseupplevelse
  • Alla aktiviteter samt guide
  • Alla mat- och dryckespaket under helgen
  • Alla transporter under helgen (Du tar dig själv till Åre By)
Boka resan

Ånn, Jämtland

Ånn är en vacker småort i Åre distrikt där den mineralrika jorden, långa sommarnätter och svala snittemperaturerna över året skapar fantasiska lokala råvaror rika på både smak och näring tillsammans med en lång hantverkstradition förknippat till gastronomi och närliggande hantverk.

Stoltheten över råvarorna och de traditionella tillagningsmetoderna gör Jämtland till både ett härligt kulinariskt besöksmål och en inspirationskälla inom gastronomin.

Under resans fyra dagar får ni möjligheten att uppleva delar av denna inspirerande plats, möta och lära av lokala producenter och få chansen att smaka på några av alla de fantastiska råvaror Jämtland har att erbjuda.

Med utgångspunkt från Klocka Gård i närheten av Ånnsjön byggs dagarna med utflykter till närliggande platser och producenter där ni som gäster får komma riktigt nära både platsen, kulturen, producenten och råvaran. Ni får vara en del av, och lära om, hantverket från råvarans ursprungliga form till färdig rätt.

Följ med till magiska Ånn den 25-28 mars 2021 – endast 8 platser tillgängligt.

Foodstock Destination

I Foodstocks nätverk vilar många skatter. Dessa skatter vill vi dela med er, och låta er uppleva historian, kulturkopplingen och råvaran i sig i dess ursprungsmiljö.

Under Foodstock Destination tar vi med en mindre grupp och skapar en färgstark upplevelse i gastronomins tecken. Vi tar er ut i det vilda för att låta er vara med i händelsernas centrum där natur, tradition och hantverk möts.

Vi tar hand om allt. På denna resa bygger vi en fullskalig reseupplevelse där inget lämnas åt slumpen. Måltider, guidade aktiviteter, logi och strapatser – allt i Foodstocks regi.

Foodstock Destination genomförs ca fyra gånger per år, en gång per årstid – med geografiskt fokus främst i de skandinaviska länderna. Alla resor pågår under tre till fyra dagar, med viss reservation för eventuella justeringar beroende på destination och säsong. 

Oavsett destination kommer det alltid att medverka en blandning av Foodstocks profiler tillsammans med lokala kockar, profiler och producenter. Detta för att få till ett intressant och utvecklande möte dem emellan och därmed även ge deltagarna en unik upplevelse.

Claes och Thomas i Foodstocks matstudio

24-27 september 2020 till fantastiska Tornedalen.

I första resan till Tornedalen är det Claes Grännsjö och Thomas Eidefors som medverkar, båda från Niklas Ekstedts närmaste team på Restaurang Ekstedt, tillsammans med lokala talanger.

Foodstock Destination

Under Foodstock Destination tar vi med en mindre grupp och skapar en färgstark upplevelse i gastronomins tecken. Vi tar er ut i det vilda för att låta er vara med i händelsernas centrum där natur, tradition och hantverk möts. Som här i Tornedalen, där gästerna fick uppleva lokala smaker och råvaror i sin ursprungsmiljö. Ren, sik, nätting, älg och svamp var några av säsongens smaker i fokus.

Spela videoklipp

Mer om Tornedalen

Tornedalen är en spännande plats precis på gränsen mellan Sverige och Finland med rik historia och ett fantastiskt kulturarv där svenska, finska, tornedalska och samiska kulturen blandas – både i språk, näringsliv, kultur och gastronomi.

Under resans fyra dagar får ni möjligheten att uppleva delar av denna inspirerande plats, möta och lära av lokala producenter och få chansen att smaka på några av alla de fantastiska råvaror Tornedalen har att erbjuda.

Med utgångspunkt från Arthotel precis vid banken till Torne Älven byggs dagarna med utflykter till olika platser och producenter där ni som gäster får komma riktigt nära både platsen, kulturen, producenten och råvaran.

Ni får vara en del av, och lära om, hantverket från råvarans ursprungliga form till färdig rätt.

Om Arthotel Tornedalen

Arthotel Tornedalen är vad det heter, ett boende där konsten spelar huvudrollen. Och den finns överallt från rummen till matsal, bibliotek, sällskapsrum, entré och självklart även utomhus. Min bakgrund som konsthallschef har naturligtvis satt sin prägel på det hela. Och bland de första verk jag köpte var en stor målning av Klara Kristalova och med tiden har det blivit fler verk inte bara av Klara utan också av de mest namnkunniga konstnärerna idag. De flesta verk i min samling finns nu på Arthotel. 

Här har varenda sak du ser eller rör vid en egen historia att berätta. Nytt blandat med gammalt och allt är handplockat för att du ska få en genuin helhetsupplevelse av form och konst i naturlig miljö. 

Till och med logotypen Ah… är ett konstverk skapat av Fredrik Wretman. 

VÄLKOMMEN TILL ARTHOTEL
Gunhild Stensmyr, grundare och vd

Förra resan bar det av till Tornedalen  och vackra Arthotel i september 2020 där fokus var på vildplockat, ren och tornedalska mathantverkstraditioner.

Scroll to Top

Intresseanmälan

Bokning görs via nedan formulär. Vi försöker alltid återkoppla inom 24h med bekräftelse på mottagen bokning samt svar på eventuella frågor.  Betalning sker via faktura som skickas till dig efter personlig kontakt är tagen och just dina önskemål är avstämda.  

Du är även välkommen att skicka in eventuella frågor eller funderingar via formuläret nedan.

foodstock-logo-symbol

We use cookies to improve your experience on our site and to show you relevant advertising.