Master Class – Foodstock

Foodstock Master Class flyttas fram

Med anledning av rådande situation har organisationen bakom Foodstock fattat beslut om att flytta fram den fristående Master Class som var planerad till den 7 maj. 

Nytt datum för kommande Master Class är ännu inte satt.

Foodstock Master Class ska vara ett ständigt aktuellt forum för alla mat- och branschintresserade som på en högre nivå vill lära och samtala om olika mathantverk och processer – samt bidra till att driva den gastronomiska agendan framåt genom idé- och kunskapsdelning.

Mer information om kommande evenemang kommer inom kort.  

De som köpt biljetter till Master Classen den 7 maj kommer att få full återbetalning på sina biljetter

‍Vi vill behålla samma härliga anda som på fjäderholmarna, med fokus på hantverk, inspiration och diskussioner kring mat och dryck. Det kommer bli en eftermiddag fylld både av intressanta seminarium, men också mer interaktiva moment och tillfällen för samtal!

Niklas Ekstedt

Medverkande

Ferran Adrià

Den legendariske medgrundaren av restaurang elBulli och, enligt vissa, ”fadern” till molekylär gastronomi. Tillsammans med Lavazza kommer Ferran denna dag att hålla ett av föredragen, med tema ”Coffee Sapiens”, en djupdykning i kaffe – en av västvärldens kanske mest älskade drycker!

Ferran Adrià medverkar vid Foodstock Master Class som talare den 7 maj 2020.

Ferrans medverkan sker i samarbete med Lavazza Sverige.

Foto: Martin Schöller

Lotta Klemming

För trettio år sedan startade två killar Bröderna Klemmings dyk. I dag är dottern Lotta den enda kvinnliga ostronfiskaren i hela Sverige – och hon älskar det. Fisket sker genom dykning och handplockning av vilda ostron, rensning, sortering, packning och leverans. Allt arbete sker för hand från havet utanför Grebbestad på den svenska västkusten.

– Vissa går på yoga, andra spelar golf för att hitta sitt lugn. Jag måste vara vid havet, säger hon.

Lotta medverkar vid Foodstock Master Class som talare den 7 maj 2020.

Thomas Drejing

Sätter man perspektiv på Thomas Drejings gärning så blir det lätt lite svindlande. Det han gjorde redan på 80- och 90-talet är idag främsta trend.

Han lärde sig laga mat under nouvelle cuisine-eran hos de trestjärniga kockbröderna Troisgros i Frankrike. På Petri Pumpa i lilla Lund på 80-talet förverkligade Thomas Drejing sin idé om att laga spontan mat på de råvaror han kunde få tag på för dagen. Inga menyer, recept eller rätter var förutbestämda; allt hittades på i stunden, i köket, inför varje service.

Petri Pumpa blev en vattendelare bland uteätarna, ingen lämnade krogen oberörd. Drejings koncept avstod helt från traditionella lyxråvaror, vilket chockade publiken och dåtidens matkritiker.

Thomas medverkar vid Foodstock Master Class som talare den 7 maj 2020.

Mattias Kroon

Matskribent och journalist, numera boende i Paris. Initiativtagare till Exceptionell Råvara samt rådgivare till matfestivaler, tv-produktioner och restauranger världen över. Vinnare 2019 av det prestigefyllda matskribentpriset Les Plumes d’Or i Frankrike. Älskar inälvsmat och att upptäcka annorlunda och unika krogar!

Mattias medverkar vid Foodstock Master Class som moderator den 7 maj 2020.

Scroll to Top

We use cookies to improve your experience on our site and to show you relevant advertising.