Foodstock at Yours – Foodstock
Kort info:

Avsnitten sänds: 13 augusti, 20 augusti, 27 augusti, 10 september
Kanal: Youtube
Avsnittens fokus: Gröna Smaker | Bröd & Spannmål | Fisken  | Event & Tillagning

Tack till alla som beställde första upplagan av menyn den 6 september!

Foodstock at Yours

Foodstock at Yours är en unik gastronomiupplevelse att njuta av i ditt eget hem som inspirerar till och lär ut skandinaviskt mathantverk.
 
För att presentera detta nya koncept, som enklast beskrivs som en utveckling och förädling av den “vanliga” hämtmaten, presenterar Foodstock nu till sensommaren en mini-serie i fyra avsnitt. I videokonceptet får du som tittare följa med på olika råvarors resa från ursprung, genom idé och förädling till servering, genom tradition och mathantverk. 
 
Vi tittar in i processen, besöker producenter, skogsägare och bönder med spännande nytänkande kulinarisk koppling och nära anknytning till den svenska naturen. Vi får kika in i köket och ta del av innovationen, förädlingen och samtalen, se förberedelserna inför service och gästens upplevelse. 
 
Första avsnittet släpps den 13 augusti, följt av ungefär ett avsnitt i veckan, och den 6 september hade du som tittare i Stockholmsområdet möjlighet att beställa hem en av de färdiga boxarna med menyn vars skapande vi fått följa: Söndagsmiddag med tema Sommarskörd! 
 
Menyn vi följer i serien komponeras av Thomas Eidefors och Claes Grännsjö, och den växer fram ur råvaror från Sörmland och Västmanland. 

Meny: Söndagsmiddag med tema Sommarskörd

Menyn fanns till försäljning den 6 september. Håll utkik här på hemsidan för mer information om när nästa upplaga av at Yours finns tillgänglig.

Förrätt
Nyfångad gös från Mälaren med gula kantareller, inlagda granskott, marinerade lingon och gurka

Varmrätt
Helstekt vildsvin från Sörmland med krämig potatissallad, björkolja och glödbakade gulbetor

Dessert
Sensommarens färska bär med myskmadrasås och brödpudding.   

*Bröd bakat med kaffe från Lavazza Espresso Barista Gran Crema med hemkärnat smör smaksatt med vilda sommarblommor.  

Med i boxen kommer även bryggkaffe, Lavazza ¡Tierra! Bio Organic, ekologiskt kaffe med hög syra och en blommigt, fruktig smak.

AVVIKELSER / ALLERGIER:
Vi kan tyvärr inte anpassa menyn för särskilda avvikelser denna gång. Notera att rätterna innehåller bl.a. Laktos, gluten, kött, fisk. Kan finnas spår av nötter. Se mer information via knappen nedan.

Mer om upplägget och beställning av menyn den 6 september

OM MENYN:
Menyn växer fram ur råvaror från Sörmland och Västmanland med fokus på Grönsaker, Bröd, Kött & Fisk.
Maten levereras kylt/kall med instruktioner för egen handpåläggning innan servering. Vissa moment gör ni alltså själva hemma, och intruktioner för detta finns beskrivna på medföljande menykort samt kan ses i livestreamingen från köket.    
 
BESTÄLLNING:
Menyn fanns till försäljning den 6 september. Håll utkik här på hemsidan för mer information om när nästa upplaga av at Yours finns tillgänglig förbeställning.

Tack!

Till våra samarbetspartners i detta projekt och alla fantastiska producenter, bönder, markägare och eldsjälar som medverkat och gjort detta projekt möjligt! 

Scroll to Top

We use cookies to improve your experience on our site and to show you relevant advertising.