destination

Nu släpps Foodstock Destination: Gotland!

Nu släpps Foodstock Destination: Gotland!

Följ med till idylliska Gotland och Furillen 19-22 augusti 2021.

Lär mer om ön och platsen, råvarorna och det fantastiska landskap som gör Gotland till en av landets häftigaste platser för råvaruproduktion.

Gotland har fantastiska förutsättningar för odling, olika typer av jordbruk och djurhållning varför det inte är konstigt att en stor mängd råvaror härifrån hittas på krogar runt om i land och rike. 

Ett milt havsklimat med många soltimmar skapar en lång säsong och i den kalkrika jorden trivs många arter som ofta är ovanliga på andra platser i Sverige. Här växer exempelvis salmbär och ramslök vilt över hela ön och förhållandena är perfekta för att odla både tryffel, sparris och även saffran, som ofta förknippas med sydligare breddgrader.

Med utgångspunkt från Furillen på norra Gotland precis intill strandkanten, beläget mitt i det tidigare kalkbrottet, byggs dagarna med vissa utflykter till närliggande platser och producenter.

Furillen är en stark personlig favorit hos många, och inte konstigt är väl det. På den karga halvön har den gamla fabriken i kalkbrottet varsamt restaurerats och inhuserar om somrarna numera det eco-fokuserade designhotellet Fabriken Furillen med slående arkitektur och avskalad elegans. Bara vyerna gör varje fotograf lite blank i ögonen, och detta i kombination med det fantastiska gastronomiska landskapet på ön lägger upp potentialen för detta att bli en av våra bästa Foodstock Destinations hittills.

Även denna Foodstock Destination genomförs tillsammans med vår partner Tretorn. Tillsammans hoppas vi med konceptet kunna inspirera fler att ta sig ut i naturen och våra närområden för att upptäcka alla de smaker och upplevelser naturen har att erbjuda.

Gästande profiler

Med på resan gästar våra vänner Kalle Nilsson och Jonas Helgesson från restaurang Främmat, en ”koncept-fri” restaurang där säsong och dagens inspiration i köket sätter menyn. Båda har en spännande erfarenhet där kreativt mathantverk med stark koppling till den sociala aspekten runt måltiden varit framträdande.

Kalle är en av grundarna till Punk Royale, och Jonas tidigare kock på Adam/Albin och de har känt varandra sedan barnsben. Främmat är även de som under sommaren kommer att gästspela i köket på Fabriken Furillen.

Resan i korthet:

  • Datum: 19-22 augusti 2021
  • Antal platser: max 20 platser fördelat på 10st rum
  • Boende: Fabriken Furillen
  • Gäster: Jonas och Kalle, Främmat

Vi reserverar oss för att antalet deltagare måste nå minimum 16 för att resan skall bli av. Självklart anpassas upplägg för rådande restriktioner, och vid behov kommer därför gruppen att delas upp i mindre grupper för att på ett säkert sätt kunna genomföra resan. Våra gästers och medarbetares hälsa och välmående är alltid vår främsta prioritet. 

Läs mer och boka resan här

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.