at yours

Foodstock släpper nytt koncept - Foodstock at Yours

Foodstock släpper nytt koncept - Foodstock at Yours

Foodstock släpper nytt koncept – en blandning av digital satsning och portabel festmåltid. 

Foodstock at Yours, Foodstocks nya koncept, är en unik gastronomiupplevelse att njuta av i ditt eget hem som inspirerar till och lär ut skandinaviskt mathantverk. Med kombinationen av youtube-serien och den faktiska matupplevelsen vill Foodstock ge matälskare en chans att uppleva allt det Foodstock står för, men på distans. 

För att presentera detta nya koncept, som enklast beskrivs som en utveckling och förädling av en vanlig take-away, presenterar Foodstock nu till sensommaren en miniserie i fyra avsnitt. Följ resan från ursprung till servering i avsnitten som släpps under augusti och september, och köp hem en av de exklusiva matboxarna i samband med livestreamad tillagning den 6 september.

“Vi har under en längre tid jobbat på att utveckla Foodstock, och det här är ett av de första nya initiativ som vi släpper nu under 2020 tillsammans med resekonceptet Foodstock Destination. Tiden är rätt att bredda Foodstocks erbjudande och det ska bli spännande att se vad det här kan bli. Det finns så många fantastiska producenter, mat- och smakupplevelser i Skandinavien som vi gärna vill lyfta och dela med andra intresserade!” - säger Niklas Ekstedt, initiativtagare till Foodstock  

Säsongsanspassade menyer växer fram ur närproducerade och högkvalitativa råvaror. Tillsammans med Foodstocks kockar och samarbetspartners runt om i landet som medverkar i olika Boxar under året ges chansen att uppleva flertalet spännande menyer med olika uttryck och teman. Alltid med lärorika och involverande inslag - en större upplevelse än bara vanlig hämtmat! 

I serien som släpps inför första upplagan får tittarna följa med på olika råvarors resa från ursprung, genom idé och förädling till servering, genom tradition och mathantverk. Vi tittar in i processen, besöker producenter, skogsägare och bönder med spännande nytänkande kulinarisk koppling och nära anknytning till den svenska naturen. Vi får kika in i köket och ta del av innovationen, förädlingen och samtalen, se förberedelserna inför service och gästens upplevelse.  

Första avsnittet släpps den 13 augusti, följt av ett avsnitt i veckan – och den 6 september får du som tittare i Stockholmsområdet chansen att beställa hem en av de färdiga boxarna med menyn vars skapande vi fått följa: Söndagsmiddag med tema Sommarskörd! 

Menyn vi följer i serien komponeras av Thomas Eidefors och Claes Grännsjö, och den växer fram ur råvaror från Sörmland och Västmanland.  

Kort info om Foodstock at Yours: 

  • Avsnitten sänds: 13 augusti, 20 augusti, 27 augusti, 10 september 
  • Kanal: Foodstocks Youtube-kanal 
  • Avsnittens fokus: Gröna Smaker, Bröd & Spannmål, Fisken, Komposition & Service 
  • Livestreaming och upphämtning/hemleverans: 6 september 
  • Köp av söndagsmiddagen med hemleverans möjlig endast inom Stockholmsområdet via BOLT FOODS. Upphämtning sker på Nya Carnegiebryggeriet  
Kort om Foodstock: 

Foodstock grundades 2019 av initiativtagare Niklas Ekstedt tillsammans med SPG Event som en gastronomifestival under två sensommardagar på Fjäderholmarna i Stockholm.  

Vår ambition fortsätter att vara att skapa aktiveringar och upplevelser som berättar om matens historia, nutid och kulturanknytning. Berättar om tekniker som genom kultur och tradition följt med människans egen utveckling. Med hjälp av nya generationer och deras synvinklar så har tekniken anpassats och uppgraderats för att bli relevant i modern tid. 

Vi vill visa upp den nordiska och skandinaviska matens rikedom och dess starka koppling till det vilda ursprunget. Samtidigt vill vi ge plats till internationella mathantverk som växt fram över tid på andra platser med annorlunda förutsättningar. Genom att belysa hantverket vill vi hylla resan fram till målet och ge den samma utrymme som den färdiga tallriken. 

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.