master class

Foodstock Master Class - Den perfekta julklappen för den matintresserade!

Foodstock Master Class - Den perfekta julklappen för den matintresserade!

Efter årets succé vid första upplagan av Foodstock Festival med Niklas Ekstedt i spetsen plockas nu Master Classen ut och genomförs som ett fristående evenemang. Vi har glädjen att presentera den första fristående Master Classen redan den 7 maj 2020 och idag släpps de 100 första förköpsbiljetterna till denna mästerliga tillställning!

Under första upplagan av Foodstock Festival 2019 kunde besökaren bland annat uppleva det förkovrande inslag vi kallar Foodstock Master Class. Här bjöds deltagarna in till intressanta föreläsningar och workshops med de bästa av de bästa för att på en högre nivå få lära och samtala om olika mathantverk och processer. Inför 2020 lyfts nu detta koncept även ut ur festivalen och fristående Master Class-tillfällen kommer under året att genomföras för de verkligt matintresserade.

Den första fristående Master Classen går av stapeln eftermiddagen den 7 maj på A House i centrala Stockholm, och flertalet intressanta profiler utlovas på scenen. Namnen släpps under våre men vi kan redan nu kan vi meddela att Lotta Klemming och Thomas Drejing kommer att vara två av namnen på scen. 

Lotta är Sveriges enda kvinnliga ostronfiskare och kommer att bjuda in till en mycket intressant stund med fokus på hantverket kring ostronfiskning.

Vissa går på yoga, andra spelar golf för att hitta sitt lugn. Jag måste vara vid havet, säger Lotta.

Thomas Drejing lärde sig laga mat under nouvelle cuisine-eran hos de trestjärniga kockbröderna Troisgros i Frankrike. På Petri Pumpa i lilla Lund på 80-talet förverkligade Thomas Drejing sin idé om att laga spontan mat på de råvaror han kunde få tag på för dagen. Det som idag är trend var då något helt svindlande nytt och svårbegripligt för matkritikerna.

Precis som på fjäderholmarna modereras seminarierna av fantastiskt kunniga Mattias Kroon.

– Vi vill behålla samma härliga anda som på fjäderholmarna, med fokus på hantverk, inspiration och diskussioner kring mat och dryck. Det kommer bli en eftermiddag fylld både av intressanta seminarium, men också mer interaktiva moment och tillfällen för samtal! – Niklas Ekstedt

Fler talare och aktörer kommer att presenteras under våren, men redan idag fredag släpps de första 100 platserna. Du hittar mer information och biljetterna på Foodstocks hemsida.

Kort information om evenemanget:

  • Datum: 7 maj 2020
  • Tid: ca 14:00-20:00
  • Plats: A House, Stockholm
  • Antal seminarier: 4-5 st
  • Antal platser: ca 300st

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.