destination

Foodstock Destination - Gastronomifokuserade resor och upplevelser.

Foodstock Destination - Gastronomifokuserade resor och upplevelser.

Upplev nordisk och skandinavisk gastronomi i sin ursprungsmiljö.

I Foodstocks nätverk vilar många skatter. Dessa skatter vill vi dela med er, och låta er uppleva historian, kulturkopplingen och råvaran i sig i dess ursprungsmiljö. Under Foodstock Destination tar vi med en mindre grupp och skapar en färgstark upplevelse i gastronomins tecken. Vi tar er ut i det vilda för att låta er vara med i händelsernas centrum där natur, tradition och hantverk möts.

"Det finns så många fantastiska producenter och mat- och smakupplevelser i Skandinavien som vi gärna vill lyfta och dela med andra intresserade!” – Niklas Ekstedt, initiativtagare Foodstock

Vi tar hand om allt. På denna resa bygger vi en fullskalig reseupplevelse där inget lämnas åt slumpen. Måltider, guidade aktiviteter, logi och strapatser - allt i Foodstocks regi.

Foodstock Destination genomförs ca 4 gånger per år, en gång per årstid - med geografiskt fokus främst i de skandinaviska länderna. Alla resor pågår under tre till fyra dagar, med viss reservation för eventuella justeringar beroende på destination och säsong.

Oavsett destination kommer det alltid att medverka en blandning av Foodstocks profiler tillsammans med lokala kockar, profiler och producenter. Detta för att få till ett intressant och utvecklande möte dem emellan och därmed även ge deltagarna en unik upplevelse.

I första resan till Tornedalen är det Claes Grännsjö och Thomas Eidefors som medverkar, båda från Niklas Ekstedts närmaste team på Restaurang Ekstedt, tillsammans med lokala talanger.

Om första destinationen – Tornedalen

Tornedalen är en spännande plats precis på gränsen mellan Sverige och Finland med rik historia och ett fantastiskt kulturarv där svenska, finska, tornedalska och samiska kulturen blandas – både i språk, näringsliv, kultur och gastronomi.

Under resans fyra dagar får ni möjligheten att uppleva delar av denna inspirerande plats, möta och lära av lokala producenter och få chansen att smaka på några av alla de fantastiska råvaror Tornedalen har att erbjuda.

Med utgångspunkt från Arthotel precis vid banken till Torne Älven byggs dagarna med utflykter till olika platser och producenter där ni som gäster får komma riktigt nära både platsen, kulturen, producenten och råvaran. Ni får vara en del av, och lära om, hantverket från råvarans ursprungliga form till färdig rätt.

Om nästa destination – Ånn

Under hösten kommer möjligheten att boka nästa Destination släppas, och själva resan beräknas gå av stapeln i mars 2021. Redan nu kan vi berätta att det då bär av till Ånn i Jämtland. Här bjuds gästerna in att lära om lokalt hantverk och tradition.

Ånn är extra spännande under den tidiga våren, då väder och vind kan slå om fort, och matkulturen genom tiden varit väldigt beroende av planering och tillvaratagande på råvaror från tidigare skördar. Tillsammans med Foodstocks profiler och lokala producenter kommer smakupplevelserna därför att fokusera på förädlade och lagrade råvaror från andra säsonger. 

Mer information och bokning kommer släppas under hösten.

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.